Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Boer

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Boer? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en bezoek je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Boer.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als bijziendheid, verziendheid, presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Boer biedt de optie voor een oogmeting en checkt het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze opticien onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal dragers van lenzen kopen online bij lenzen webshops als Lentiamo. Deze webwinkels beschikken over een uitstekend aanbod, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Middels onze vergelijker tref je professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Boer. Of klik door voor meer info over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Boer

Heb je last van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Boer waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker vind je ook oogzorgwinkels in Dongjum, Herbaijum, Achlum, Hitzum en Tzum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Boer in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Boer. Na deze meting overleg je samen met de oogdeskundige welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Boer (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Betaalbare lenzen kopen in Boer?

Vergelijk kosten en bespaar tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de aantrekkelijke prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,05 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €110 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €5,85 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen circa €27,75 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €490 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Boer).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,00 per maand.
Andere types

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-boer-8809

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Veel discounters als Vision Direct kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €255 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Freshlook en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Abonnement voor lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Boer?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Boer?
In deze streek kan je kiezen uit verschillende specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Boer aan te vragen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €150 (per 2 jaar). Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Draag je multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Boer. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €7,50 – €59,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €250 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Boer kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie