Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Minnertsga

Wil jij goedkope lenzen kopen in Minnertsga? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site vind je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en check je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Minnertsga.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals myopie, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Minnertsga heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de deskundige overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal dragers van lenzen kiezen voor het gemak van lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze online leveranciers bieden een zeer groot assortiment, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst check je toonaangevende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Minnertsga. Zie ook onze pagina over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Minnertsga

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Minnertsga waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogzorgwinkels in Bitgummole, Bitgum, Wier, Berltsum en Ingelum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Minnertsga in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Minnertsga. Na deze oogtest overleg je met de opticien welk type contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het schema hieronder vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Minnertsga (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

De goedkoopste lenzen bestellen in Minnertsga?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 20%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  In de regel ontvang je een probeerset. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een webshop als Drogisterij.net. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €5,35 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €175 per losse lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €5,95 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven circa €27,75 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Minnertsga).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €25,00 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,00 per maand.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-minnertsga-9047

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon met hun eigen label erop. De meeste lenzen webshops als Lentiamo bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €125 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, Biomedics en Aosept. Bekijk ook meer informatie over Sportlens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Minnertsga?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Minnertsga?
In deze regio heb je de keuze uit verschillende oogspeciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de algehele ooggezondheid. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Minnertsga te laten doen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een troebel zicht is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Minnertsga. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €6,00 – €45,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €295 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €22,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Minnertsga kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie