Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ingelum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Ingelum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website bekijk je meer informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Ingelum.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als bijziendheid, myopie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Ingelum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de deskundige vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de mensen kiezen voor het assortiment van discounters als ContactlensOnline. Deze online leveranciers staan bekend om een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de volgende tabel doorzoek je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Ingelum. Lees ook meer informatie over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Ingelum

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. Hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Ingelum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site doorzoek je ook speciaalzaken in Slappeterp, Menaam, Dronryp, Marsum en Deinum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Ingelum in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Ingelum. Vervolgens beoordeel je samen met de medewerker welk type lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Ingelum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Online goedkope lenzen kopen in Ingelum?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op die manier wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Standaard ontvang je een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lensonline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,60 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €190 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €7,15 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €28,50 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag direct haarscherp ziet. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €520 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Ingelum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €31,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,75 (maandelijks).
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-ingelum-9038

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste online aanbieders als Misterspex bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €260 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, Avaira en Miru. Lees ook meer informatie over Multifocale lens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Ingelum?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Ingelum?
In deze buurt kan je kiezen uit verschillende optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt het gezichtsvermogen. Over het algemeen is deze oogtest gratis. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Ingelum te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan hybride- of keratoconus lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Ingelum. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €10,00 en €42,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €285 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Ingelum krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie