Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Spannum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Spannum? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Er zijn veel pluspunten. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Spannum.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie, verziendheid, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Spannum beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders consumenten bestellen via het internet bij lenzen webshops als Lensplaza. Deze online leveranciers verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker check je professionele online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Spannum. Op deze website lees je ook alles over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Spannum

Heb je te maken met een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Spannum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker tref je ook speciaalzaken in Wjelsryp, Baaium, Easterlittens, Baard en Leons.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Spannum in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Spannum. Hierna overleg je met de oogdeskundige welke contactlens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de volgende tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Spannum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Goedkope lenzen bestellen in Spannum?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot maar liefst 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak zul je een probeerset ontvangen. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogisterij of bij een online aanbieder als Drogisterij.net. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €5,55 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €190 per lensje.

Maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €7,20 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €27,50 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €460 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Spannum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,75 (per 4 weken).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-spannum-8843

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer online aanbieders als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €155 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, Biomedics en Menicon. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Spannum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Spannum?
In deze buurt kan je kiezen uit voldoende oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Ga je online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Spannum op je planning te zetten. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Spannum. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €7,00 – €50,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €295 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €23,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Spannum kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie