Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen St.-Jacobiparochie

Direct goedkope lenzen kopen in St.-Jacobiparochie? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en dient als vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Dankzij lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op onze lenzen-vergelijker lees je meer informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in St.-Jacobiparochie.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in St.-Jacobiparochie kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt de algehele conditie van de ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Samen met de opticien vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Toplenzen. Deze verkopers beschikken over een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel check je de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in St.-Jacobiparochie. Of klik door voor meer info over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in St.-Jacobiparochie

Heb je last van een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom St.-Jacobiparochie waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal doorzoek je ook speciaalzaken in Oudebildtzijl, Vrouwenparochie, St.-Annaparochie, Westhoek en Hallum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in St.-Jacobiparochie in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in St.-Jacobiparochie. Hierop volgend bespreek je met de opticien welk type lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in St.-Jacobiparochie (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

De goedkoopste lenzen bestellen in St.-Jacobiparochie?

Vergelijk merken en vind kortingen tot wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou is afhankelijk van jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gediplomeerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Meestal ontvang je een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online speler als LensExpress. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen wel iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €6,80 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. De levensduur is er hoog. Het is dus een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €150 per contactlens.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €7,99 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen ongeveer €29,75 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €460 per jaar (bij een brillenwinkel in St.-Jacobiparochie).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €28,50 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,00 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-st-jacobiparochie-9079

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzenshops als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €260 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Proclear, EasySept en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Maandlenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in St.-Jacobiparochie?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Vaak levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in St.-Jacobiparochie?
In deze buurt vinden we voldoende oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk. Bij veel winkels is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in St.-Jacobiparochie op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in St.-Jacobiparochie. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 en €58,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €235 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Bovendien betaal je nog zo’n €20,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in St.-Jacobiparochie krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie