Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Herbaijum

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Herbaijum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bekijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Herbaijum.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Herbaijum voert de oogmeting uit en onderzoekt de oogdruk en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de oogexpertvergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als 123Lens. Deze online aanbieders beschikken over een groots en divers assortiment, lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de volgende tabel bieden wij de deskundige online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Herbaijum. Zie ook onze pagina over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Herbaijum

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en vormen geen belemmering bij het sporten. Hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Herbaijum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook speciaalzaken in Achlum, Hitzum, Tzum, Franeker en Koudum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Herbaijum in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Herbaijum. Bij de volgende stap beoordeel je samen met de oogspecialist welke lens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Herbaijum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Betaalbare lenzen kopen in Herbaijum?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Je mag eerst kijken hoe het bevalt. Na een week of 2 worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online aanbieder als Lentiamo. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Worden vervaardigd uit een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Uiterst comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: bestellen v.a. €7,30 per maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €100 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €7,45 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten ongeveer €29,75 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €525 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Herbaijum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €23,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,25 (maandelijks).
Andere keuzes

Naast de meest gekozen contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-herbaijum-8807

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de lenzenshops als Happy Eyes Club verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €295 p/jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Acuvue, Ultra en Boston. Bekijk ook meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Herbaijum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Herbaijum?
In de omgeving zitten diverse oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de basis hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Herbaijum te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Herbaijum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €7,25 – €45,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €235 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €17,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Herbaijum kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie