Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bitgum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Bitgum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl lees je uitgebreide info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Bitgum.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Bitgum kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal dragers van lenzen kiezen voor het gemak van webwinkels als Happy Eyes Club. Deze webwinkels werken met een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker check je landelijke internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Bitgum. Lees ook meer informatie over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Bitgum

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Bitgum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook speciaalzaken in Wier, Berltsum, Ingelum, Slappeterp en Menaam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Bitgum in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Bitgum. Op basis daarvan bespreek je samen met de optometrist welke contactlens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Bitgum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Bitgum?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Normaal ontvang je een probeerset. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een webshop als Lentiamo. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: al vanaf €6,90 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €100 per individuele lens.

Maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €5,80 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven ongeveer €25,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Bitgum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op afstand als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een oogdeskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,75 (op maandbasis.
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-bitgum-9044

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de lenzenshops als Lensonline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €265 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Biofinity, EasySept en Boston. Op deze website lees je ook alles over Kleurlens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Bitgum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Bitgum?
In deze streek heb je de keuze uit allerlei opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt de oogdruk. In veel gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Bitgum te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 korting op een bril of lenzen. Tip: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je nacht- of torische lenzen. Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Bitgum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €6,00 tot €54,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €240 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €19,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Bitgum kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie