Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ried

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Ried? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Ried.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals hypermetropie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Ried biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Samen met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal mensen bestellen online bij discounters als Alensa. Deze online shops bieden het beste assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder tref je erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ried. Lees ook meer informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Ried

Heb je te maken met een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Ried waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website tref je ook speciaalzaken in Boer, Dongjum, Herbaijum, Achlum en Hitzum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Ried in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Ried. Als de analyse klaar is overleg je met de oogspecialist welk type lens aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Ried (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Lenzen kopen en laten bezorgen in Ried?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Meestal ontvang je een probeerset. Je kunt ze eerst even uitproberen. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de optiek, een drogist of via een online specialist als Lentiamo. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,70 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €155 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €5,20 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €26,75 p/maand.

Nachtlenzen

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Ried).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €19,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,25 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-ried-8811

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer discounters als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €205 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Dailies, Freshlook en Renu. Op deze website lees je ook alles over Goede lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Ried?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Ried?
In de omgeving werken er allerlei specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ried te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €100 korting op een bril of lenzen. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Ried. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Zodra een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €6,00 tot €58,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €225 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast betaal je nog zo’n €15,00 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Ried krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie