Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Achlum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Achlum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door het dragen van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Achlum.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Achlum voert de oogmeting uit en bekijkt het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de deskundige kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders mensen bestellen via het internet bij webshops als Happy Eyes Club. Deze online aanbieders beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Achlum. Zie ook onze pagina over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Achlum

Zoek jij een oplossing voor slecht zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Achlum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vergelijk je ook speciaalzaken in Hitzum, Tzum, Franeker, Koudum en Nijhuizum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Achlum in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Achlum. Na deze meting overleg je met de opticien welk van de lenzen past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Achlum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Betaalbare lenzen bestellen in Achlum?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij of via een online speler als Drogisterij.net. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar trekken wel wat meer vuil aan. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,99 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €185 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €7,40 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €26,00 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €485 per jaar (bij een brillenwinkel in Achlum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €28,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,00 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-achlum-8806

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzen webshops als Happy Eyes Club hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €145 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, Biomedics en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Lenzen gratis uitproberen .

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Achlum?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Achlum?
In deze regio heb je de keuze uit allerlei speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de actuele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Achlum te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij branderige ogen of een troebel zicht is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 2 jaar. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Achlum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,50 en €47,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €225 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Achlum kan je een voorschrift laten opstellen. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie