Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen St.-Annaparochie

Makkelijk goedkope lenzen kopen in St.-Annaparochie? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl lees je meer info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in St.-Annaparochie.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in St.-Annaparochie biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de deskundige bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer contactlensdragers bestellen via het internet bij specialisten als Toplenzen. Deze verkopers hebben een groots en divers assortiment, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in St.-Annaparochie. Lees hier ook alles over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in St.-Annaparochie

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, ongevoelig, en bieden bescherming voor het oog. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van St.-Annaparochie waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal zoek je ook speciaalzaken in Westhoek, Hallum, Marrum, Nij Altoenae en Alde Leie.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in St.-Annaparochie in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in St.-Annaparochie. Na deze meting bekijk je met de optometrist welk model lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in St.-Annaparochie (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Voordelige lenzen bestellen in St.-Annaparochie?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online speler als Lensonline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je profiteert van fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: al vanaf €7,90 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €140 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €5,70 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen +/- €25,00 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag alles goed kunt zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in St.-Annaparochie).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel in de verte als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €32,00 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,25 (per 30 dagen).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna lees je meer over nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-st-annaparochie-9076

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste specialisten als Lensplaza bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €215 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Johnson & Johnson, Avaira en Ote. Op deze site lees je ook meer over Daglenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in St.-Annaparochie?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Doorgaans is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in St.-Annaparochie?
In de regio kan je kiezen uit allerlei oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de algehele conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is een eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in St.-Annaparochie te laten doen. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in St.-Annaparochie. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement wenst betaal je tussen de €10,00 – €60,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €270 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Ook betaal je jaarlijks circa €19,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in St.-Annaparochie krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie