Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Berltsum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Berltsum? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze passen bij elke stijl. Op deze site lees je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Berltsum.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals myopie, presbyopie, hypermetropie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Berltsum voert de oogmeting uit en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze medewerker overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de mensen kiezen voor het gemak van webwinkels als Lowlens. Deze online leveranciers bieden een veelzijdig aanbod, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder bekijk & vergelijk je populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Berltsum. Lees hier ook alles over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Berltsum

Heb je te maken met onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Berltsum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vergelijk je ook optieken in Ingelum, Slappeterp, Menaam, Dronryp en Marsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Berltsum in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Berltsum. Na deze meting beoordeel je samen met de oogspecialist welk type contactlens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het onderstaande overzicht geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Berltsum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Berltsum?

Vergelijk prijzen en bestel met kortingen oplopend tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanje lifestyle, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als LensExpress. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €5,30 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €165 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Ongeveer €5,65 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor mensen die last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen plus minus €28,50 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Berltsum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €22,50 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-berltsum-9041

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Veel specialisten als Lensplaza bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €135 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Cooper vision, Avaira en Boston. Klik door voor meer informatie over Vormstabiele lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Berltsum?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Berltsum?
In de regio werken er veel speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De opticien neemt de sterkte per oog op en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Berltsum op je planning te zetten. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €150 (per 2 jaar). Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Berltsum. Zij geven het beste advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €5,50 en €47,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €295 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Berltsum krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie