Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosterbierum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oosterbierum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. De voordelen zijn groot. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met handige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Oosterbierum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Oosterbierum kan een oogmeting uitvoeren en checkt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de deskundige overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer consumenten gebruiken artikelen van discounters als Vision Direct. Deze online aanbieders beschikken over een zeer groot assortiment, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je toonaangevende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oosterbierum. Zie ook onze pagina over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oosterbierum

Heb jij dagelijks last van een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Oosterbierum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook speciaalzaken in Klooster Lidlum, Firdgum, Tzummarum, Waaksens en Hinnaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Oosterbierum in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Oosterbierum. Op basis daarvan overleg je met de medewerker welk type lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Oosterbierum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Oosterbierum?

Vergelijk winkels en bespaar tot maar liefst 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Meestal ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij of d.m.v. een online aanbieder als Alensa. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de aantrekkelijke prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €5,90 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €195 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €5,30 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €27,75 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Oosterbierum).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet alles heel wazig, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €28,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,50 (op maandbasis.
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-oosterbierum-8854

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende discounters als Alensa werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €340 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, EasySept en Menicon. Bekijk ook meer informatie over Lenzen onderhouden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Oosterbierum?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een lenzenshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oosterbierum?
In deze regio vinden we voldoende oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Oosterbierum in te plannen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Oosterbierum. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 en €54,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €245 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Oosterbierum kun je professionele service krijgen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie