Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Dongjum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Dongjum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Dongjum.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Dongjum kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de contactlensspecialist bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders lenzendragers bestellen via het internet bij webwinkels als Misterspex. Deze webshops werken met een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Dongjum. Of klik door voor meer info over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Dongjum

Heb je last van wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Dongjum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook opticiens in Herbaijum, Achlum, Hitzum, Tzum en Franeker.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Dongjum in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Dongjum. Na de meting overleg je samen met de medewerker welke contactlens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Dongjum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Goedkope lenzen bestellen in Dongjum?

Vergelijk leveranciers en bespaar tot wel 22%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het zoeken naar beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Standaard zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een webshop als Toplenzen. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar trekken wel wat meer vuil aan. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €5,80 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. De levensduur is er hoog. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €130 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,80 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €28,75 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €460 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Dongjum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €21,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,75 per maand.
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-dongjum-8808

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. De meeste lenzenshops als Vision Direct hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €240 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Biofinity, EyeDefinition en Boston. Op deze website lees je ook alles over Lenzen voor kinderen.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Dongjum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Vaak is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Dongjum?
In de omgeving heb je de keuze uit genoeg specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Dongjum in te plannen. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Dongjum. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €6,25 en €43,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €265 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook komt nog een kostenpost van zo’n €21,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Dongjum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie