Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Dronryp

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Dronryp? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Dronryp.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Dronryp biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de deskundige kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal mensen kiezen voor het assortiment van specialisten als Happy Eyes Club. Deze webshops werken met een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel check je landelijke online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Dronryp. Of klik door voor meer info over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Dronryp

Heb jij dagelijks last van onscherp zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Dronryp waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal bekijk je ook opticiens in Marsum, Deinum, Blessum, Boksum en Hilaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Dronryp in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Dronryp. Daarna overleg je samen met de oogspecialist welk type lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Dronryp (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Dronryp?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een webshop als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen wel iets sneller uit. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,75 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €130 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Doorgaans €6,95 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven ongeveer €28,75 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Dronryp).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €27,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,75 (op maandbasis.
Alternatieven

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. Hieronder bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-dronryp-9035

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Veel lenzen webshops als Happy Eyes Club verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €255 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, Freshlook en Boston. Op deze website lees je ook alles over Nachtlens.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Dronryp?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Dronryp?
In deze gemeente zijn er veel brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Dronryp te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn is het goed nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is niet helemaal correct. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Dronryp. Zij geven het beste advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €8,25 – €53,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €265 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Dronryp krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie