Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wier

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Wier? Een contactlens is gemaakt van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Wier.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Wier kan een oogmeting uitvoeren en checkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders consumenten kopen online bij lenzen webshops als Happy Eyes Club. Deze online aanbieders bieden het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker doorzoek je erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wier. Bekijk ook onze informatie over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Wier

Heb je last van een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, erg praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Wier waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook speciaalzaken in Berltsum, Ingelum, Slappeterp, Menaam en Dronryp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Wier in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Wier. Hierna bespreek je met de oogdeskundige welk type lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. Hieronder geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Wier (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen kopen in Wier?

Vergelijk kosten en vind kortingen tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past is met name afhankelijk van je leefstijl, je werk en financiële wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls kan je vragen naar een probeerset. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online specialist als Misterspex. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €6,60 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €125 voor één lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €7,85 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven circa €29,50 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €475 per jaar (bij een brillenwinkel in Wier).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een oogdeskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €30,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,00 per maand.
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-wier-9043

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Steeds meer specialisten als Lensplaza beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €180 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, EyeDefinition en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Zachte lens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Wier?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Wier?
In de regio vinden we genoeg oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en bekijkt de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Wier te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Wier. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €5,75 tot €53,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €240 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbij heb je de kosten van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Wier kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie