Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudebildtzijl

Wil jij goedkope lenzen kopen in Oudebildtzijl? Een contactlens is een slim stukje kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website vind je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Oudebildtzijl.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Oudebildtzijl voert de oogmeting uit en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertbesluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een groeiend aantal lenzendragers kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Lentiamo. Deze webshops staan bekend om het beste assortiment, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst bekijk & vergelijk je erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Oudebildtzijl. Of klik door voor meer info over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Oudebildtzijl

Heb je last van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Oudebildtzijl waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook brillenwinkels in Vrouwenparochie, St.-Annaparochie, Westhoek, Hallum en Marrum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Oudebildtzijl in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Oudebildtzijl. Hierna bespreek je samen met de opticien welk type lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Dan kan je direct een set bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande tabel vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Oudebildtzijl (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Oudebildtzijl?

Vergelijk kosten en bespaar tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij of via een online speler als Toplenzen. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar absorberen meer viezigheid. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,00 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €100 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €7,25 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een leuk pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €29,00 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €480 per jaar (bij een brillenwinkel in Oudebildtzijl).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €28,50 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,00 (per 4 weken).
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-oudebildtzijl-9078

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de lenzenshops als Lensplaza werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €125 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bekende producenten zijn Cooper vision, Avaira en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Weeklenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Oudebildtzijl?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Oudebildtzijl?
In deze regio heb je de keuze uit diverse opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de samenwerking tussen je ogen. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de bestelling online plaatsen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oudebildtzijl te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Oudebildtzijl. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €8,50 – €59,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €250 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop betaal je per jaar circa €22,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Oudebildtzijl krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie