Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tzum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Tzum? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op onze lenzen-vergelijker vind je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Tzum.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals verziendheid, hypermetropie, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Tzum beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de vakman kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal consumenten gebruiken artikelen van aanbieders zoals LensExpress. Deze verkopers beschikken over een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst bieden wij populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Tzum. Lees ook meer informatie over Kleurlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Tzum

Zoek jij een oplossing voor onscherp zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Tzum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina vergelijk je ook optieken in Franeker, Koudum, Nijhuizum, Wolsum en Folsgare.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Tzum in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Tzum. Hierna bekijk je samen met de oogspecialist welk type lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Tzum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Voordelige lenzen kopen in Tzum?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. je leefstijl, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogist of via een online speler als Lentiamo. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar absorberen meer viezigheid. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €5,20 (per 4 weken).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een ecologische en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €190 per lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €7,40 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €28,00 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €475 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Tzum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht is dan slecht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,75 p/maand.
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-tzum-8804

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende lenzen webshops als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €350 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, EyeDefinition en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Lenzen indoen en uitdoen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Tzum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Tzum?
In deze buurt werken er diverse oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Doorgaans is een eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Tzum te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €50 per jaar. Rekensom: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Tzum. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €10,00 – €48,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €285 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop betaal je nog zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Tzum kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie