Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vrouwenparochie

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Vrouwenparochie? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door het dragen van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Vrouwenparochie.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een erkende opticien in Vrouwenparochie beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de medewerker overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen dragen producten van aanbieders zoals Alensa. Deze webwinkels staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over de beste internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Vrouwenparochie. Lees ook meer informatie over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Vrouwenparochie

Zoek jij een oplossing voor een beperkt zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Vrouwenparochie waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook optieken in St.-Annaparochie, Westhoek, Hallum, Marrum en Nij Altoenae.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Vrouwenparochie in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Vrouwenparochie. Na deze oogtest overleg je met de oogspecialist welke lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt ze dan direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het schema hieronder bieden wij winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Vrouwenparochie (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Voordelige lenzen bestellen in Vrouwenparochie?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen hangt af vanje lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogist of via een online webwinkel als Alensa. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte aanpassingstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,00 (maandelijks).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €6,50 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €25,50 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €520 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Vrouwenparochie).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,00 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,75 (per 4 weken).
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. Hieronder check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-vrouwenparochie-9077

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de discounters als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €115 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, Avaira en Regard. Bekijk ook meer informatie over Nacht lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Vrouwenparochie?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Vrouwenparochie?
In de omgeving vinden we tal van oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar het netvlies. Doorgaans is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Vrouwenparochie aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Vrouwenparochie. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra voor een abonnement kiest betaal je tussen de €10,00 – €47,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €225 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €21,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Vrouwenparochie kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie