Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Leeuwarden

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Leeuwarden? Een contactlens is een slim stukje kunststof en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina lees je praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Leeuwarden.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Leeuwarden beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de deskundige overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van webwinkels als ContactlensOnline. Deze online leveranciers hebben een uitstekend aanbod, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Leeuwarden. Lees hier ook alles over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Leeuwarden

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Leeuwarden waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website zoek je ook winkels in Vlieland, Terschelling, Harlingen, Waadhoeke en Súdwest-Fryslân.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Leeuwarden in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Leeuwarden. Na het onderzoek overleg je met de oogdeskundige welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In deze tabel vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Leeuwarden (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden
Miedema Brilmode en Oogzorg LeeuwardenKleine Kerkstraat 148911 DMLeeuwarden
Post en Everaarts OpticiensNieuwestad 898911 CLLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen in Leeuwarden?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je ze eerst even uitproberen. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of bij een online webwinkel als LensExpress. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €6,15 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • 100% maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €165 per contactlens.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €5,45 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen circa €28,25 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €485 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Leeuwarden).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €22,00 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,50 per maand.
Andere soorten

Naast de meest gekozen contactlenzen is er nog veel meer keuze. Hieronder vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-leeuwarden-8922

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dat is ook het geval bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de specialisten als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €335 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Freshlook en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Lenzen merken.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Leeuwarden?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Leeuwarden?
In de omgeving werken er voldoende speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de algehele conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Leeuwarden in te plannen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Leeuwarden. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €6,00 tot €50,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €265 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens betaal je per jaar circa €21,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Leeuwarden kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

 • Teerns
 • Hempens
 • Swichum
 • Wirdum
 • Wytgaard
 • Koarnjum
 • Jelsum
 • Alde Leie
 • Lekkum
 • Miedum
 • Snakkerburen
 • Goutum
 • Bears
 • Jellum
 • Hilaard
 • Stiens
 • Feinsum
 • Hijum
 • Britsum
 • Grou
 • Warten
 • Warstiens
 • Wergea
 • Eagum
 • Idaerd
 • Reduzum
 • Friens
 • Jirnsum
 • Mantgum
 • Jorwert
 • Weidum
 • Húns
 • Leons
 • Baard
 • Easterlittens
 • Plaats een reactie