Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Jorwert

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Jorwert? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Middels lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het gemak is enorm. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op onze lenzen-vergelijker lees je belangrijke info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Jorwert.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, verziendheid.
 • Een erkende opticien in Jorwert beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de deskundige kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal consumenten laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Happy Eyes Club. Deze online aanbieders staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Met behulp van onze vergelijker tref je toonaangevende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Jorwert. Lees ook meer informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Jorwert

Heb je te maken met wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In het overzicht hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Jorwert waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook brillenwinkels in Mantgum, Easterwierrum, Tersoal, Poppenwier en Raerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Jorwert in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Jorwert. Hierop volgend bespreek je met de oogspecialist welk type contactlens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het schema hieronder vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Jorwert (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Voordelige lenzen kopen in Jorwert?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 39%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online speler als LensExpress. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,55 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een ecologische en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €170 per contactlensje.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €4,95 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven +/- €25,75 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Jorwert).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €28,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,50 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-jorwert-9023

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de online aanbieders als Misterspex werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €265 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Cooper vision, Freshlook en Renu. Klik door voor meer informatie over Goede lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Jorwert?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Jorwert?
In deze buurt kan je kiezen uit diverse oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Jorwert aan te vragen. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij branderige ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Jorwert. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €6,25 en €40,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €255 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij heb je de kosten van zo’n €21,50 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Jorwert kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie