Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Warstiens

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Warstiens? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker lees je meer informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Warstiens.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als hypermetropie, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een lokale opticien in Warstiens beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de vakman kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers dragen producten van discounters als Alensa. Deze 100% online aanbieders bieden een zeer groot assortiment, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Middels onze vergelijker check je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Warstiens. Bekijk ook onze informatie over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Warstiens

Heb je te maken met slecht zicht of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Warstiens waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker bekijk je ook optieken in Warten, Grou, Oosterend, Hoorn en Lies.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Warstiens in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Warstiens. Vervolgens overleg je met de opticien welk type contactlens past bij jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Warstiens (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Voordelige lenzen bestellen in Warstiens?

Vergelijk aanbieders en vind kortingen tot wel 35%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van je lifestyle, gewoontes en budget. Bij lenzen is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans kan je vragen naar een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogist of bij een webshop als Misterspex. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Goede pasvorm.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €5,50 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €105 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €5,05 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €25,75 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Warstiens).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,00 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-warstiens-9004

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. De meeste online aanbieders als Lowlens verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €310 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, EyeDefinition en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Zachte lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Warstiens?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Warstiens?
In de omgeving werken er allerlei oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt het gezichtsvermogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Warstiens te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Warstiens. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €9,50 – €50,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €285 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Warstiens kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie