Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Idaerd

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Idaerd? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door middel van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker bekijk je meer informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Idaerd.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Idaerd heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal dragers van lenzen bestellen online bij webshops als Drogisterij.net. Deze online shops hebben het beste assortiment, veel lagere prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder bieden wij toonaangevende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Idaerd. Of klik door voor meer info over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Idaerd

Sta je ook elke dag op met wazig zien of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het overzicht hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Idaerd waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook optiekzaken in Eagum, Wergea, Warstiens, Warten en Grou.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Idaerd in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Idaerd. Hierna bespreek je samen met de medewerker welke contactlens voldoen aan jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In deze tabel bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Idaerd (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen in Idaerd?

Vergelijk lenzenwinkels en krijg kortingen van wel 21%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met draagtijd, het draagcomfort, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Vaak ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online speler als Sightful. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €6,50 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €170 per individuele lens.

Maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,10 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor mensen die snel last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €29,75 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Idaerd).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €32,00 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,00 (op maandbasis.
Alternatieven

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-idaerd-9007

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Veel lenzen webshops als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €305 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Avaira en Aosept. Klik door voor meer informatie over Sportlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Idaerd?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Idaerd?
In deze gemeente heb je de keuze uit tal van optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en controleert de algehele conditie van de ogen. In veel gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Idaerd te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €300 (per 2 jaar). Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Idaerd. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement wenst betaal je tussen de €9,25 – €46,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €245 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €17,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Idaerd kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie