Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Reduzum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Reduzum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het is een uitkomst voor iedereen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker bekijk je handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Reduzum.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een lokale opticien in Reduzum beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de specialist onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep consumenten kopen online bij lenzenshops als Lensplaza. Deze webwinkels werken met een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Reduzum. Lees ook meer informatie over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Reduzum

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en vormen geen belemmering bij het sporten. Hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Reduzum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal zoek je ook oogzorgwinkels in Idaerd, Eagum, Wergea, Warstiens en Warten.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Reduzum in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Reduzum. Hierop volgend bekijk je met de medewerker welk van de lenzen voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het onderstaande overzicht tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Reduzum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Reduzum?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 38%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogist of via een online aanbieder als Toplenzen. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Worden vervaardigd uit hydrogel. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €7,90 per maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een ecologische en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €200 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €5,65 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €27,75 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €460 per jaar (bij een brillenwinkel in Reduzum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet alles heel wazig, zowel in de verte als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €31,00 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,00 (per 30 dagen).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht lees je meer over een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-reduzum-9008

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer aanbieders zoals Misterspex bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Hiermee kan je zo €315 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor PureVision, EyeDefinition en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Lenzenvloeistof.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Reduzum?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Reduzum?
In deze regio kan je kiezen uit veel optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de algehele ooggezondheid. Vaak is de oogtest inbegrepen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Reduzum te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Reduzum. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €8,25 en €42,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €245 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €15,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Reduzum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie