Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Swichum

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Swichum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken zie je veel meer en veel scherper. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Het is ideaal bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Swichum.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Swichum biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogspecialist overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal lenzendragers kopen online bij specialisten als Happy Eyes Club. Deze online shops hebben een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je de beste online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Swichum. Lees ook meer informatie over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Swichum

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Swichum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook oogzorgwinkels in Hempens, Teerns, Goutum, Snakkerburen en Miedum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Swichum in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Swichum. Daarna bekijk je met de oogdeskundige welke lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Swichum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen kopen in Swichum?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 20%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of bij een online specialist als Alensa. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is hydrogel. De voordelen zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Uiterst comfortabel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,45 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €110 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €6,55 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €29,75 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €450 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Swichum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €29,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 per maand.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-swichum-9087

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Veel lenzen webshops als Vision Direct werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €305 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Proclear, EyeDefinition en Renu. Op deze website lees je ook alles over Lenzenvloeistof.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Swichum?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Swichum?
In deze buurt kan je kiezen uit veel oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist neemt de sterkte op en onderzoekt de algehele ooggezondheid. Doorgaans kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Swichum te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 per jaar. Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Swichum. Je kunt daar terecht voor goede tips en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €7,00 – €60,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €290 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €21,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Swichum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie