Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Warten

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Warten? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten lenzen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Warten.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Warten zal een oogmeting doen en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze deskundige kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer mensen profiteren van het aanbod van webshops als Lensonline. Deze internet oogexperts hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker vind je landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Warten. Zie ook onze pagina over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Warten

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Warten waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker bekijk je ook optieken in Grou, Oosterend, Hoorn, Lies en Formerum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Warten in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Warten. Na de meting bekijk je met de oogspecialist welk van de lenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Warten (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Online goedkope lenzen kopen in Warten?

Vergelijk merken en vind kortingen tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online webwinkel als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Gaan lang mee.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,30 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieubewuste en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €145 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €5,95 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten ongeveer €25,25 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €505 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Warten).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €29,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,00 p/maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-warten-9003

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. De meeste lenzenshops als Vision Direct hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Op deze manier kan je zo €340 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Ultra en Boston. Lees ook meer informatie over Harde lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Warten?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Warten?
In deze gemeente werken er voldoende oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Warten te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Warten. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €6,75 en €60,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €225 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €19,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Warten kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie