Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Britsum

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Britsum? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door het dragen van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website bieden wij aanvullende info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Britsum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Britsum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal contactlensdragers kiezen voor het assortiment van specialisten als Lentiamo. Deze webshops bieden het beste assortiment, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je de deskundige internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Britsum. Zie ook onze pagina over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Britsum

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Britsum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vind je ook optiekzaken in Hijum, Feinsum, Stiens, Minnertsga en Bitgummole.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Britsum in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Britsum. Bij de volgende stap bespreek je met de oogspecialist welke soort lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Britsum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen kopen in Britsum?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke bij jou past wordt onderzocht middels je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €5,10 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €115 per individuele lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €6,95 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen +/- €26,25 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Britsum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op korte als grote afstand. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €28,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,75 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-britsum-9055

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Meer en meer webwinkels als Lowlens werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €200 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn PureVision, Freshlook en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen onderhouden.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Britsum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Britsum?
In deze gemeente zitten diverse oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman neemt de sterkte op en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. Doorgaans is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Britsum aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Britsum. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €9,50 en €41,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €260 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens betaal je jaarlijks circa €19,50 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Britsum krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie