Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Jellum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Jellum? Een contactlens is een dunne plastic lens dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker tref je meer informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Jellum.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Jellum voert de oogmeting uit en kijkt naar het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de vakman bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep contactlensdragers gebruiken artikelen van specialisten als Sightful. Deze webshops beschikken over het beste assortiment, lagere tarieven en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je populaire internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Jellum. Bekijk ook onze informatie over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Jellum

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, handig in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. Hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Jellum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook oogzorgwinkels in Bears, Weidum, Jorwert, Mantgum en Easterwierrum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Jellum in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Jellum. Na deze meting bekijk je met de optometrist welk van de lenzen past bij jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Jellum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen kopen in Jellum?

Vergelijk leveranciers en profiteer van kortingen tot 23%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt vooral af van je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een online speler als Lensonline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de goedkope tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,95 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €185 per contactlens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €6,55 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven circa €25,25 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen als je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten zijn ongeveer €510 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Jellum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €32,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-jellum-9026

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de discounters als Vision Direct werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €170 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Ultra en Systane. Op deze website lees je ook alles over Welke lenzen zijn geschikt?.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Jellum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Jellum?
In deze gemeente zitten genoeg oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de algehele ooggezondheid. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Jellum te laten uitvoeren. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Jellum. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €5,25 en €60,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €265 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €23,00 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Jellum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie