Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Mantgum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Mantgum? Een contactlens is een plastic lensjedat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je praktische info over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Mantgum.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Mantgum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Meer en meer Nederlanders mensen bestellen via het internet bij lenzen webshops als Alensa. Deze online shops bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij de deskundige internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Mantgum. Op deze website lees je ook alles over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Mantgum

Heb je te maken met slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Mantgum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina tref je ook winkels in Easterwierrum, Tersoal, Poppenwier, Raerd en Jirnsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Mantgum in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Mantgum. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de oogdeskundige welke lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Mantgum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Mantgum?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 23%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lowlens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar trekken wel wat meer vuil aan. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €190 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Doorgaans €5,55 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €27,75 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €465 per jaar (bij een brillenwinkel in Mantgum).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €25,00 (per 30 dagen).

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,00 (maandelijks).
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In het schema hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-mantgum-9022

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste online aanbieders als Drogisterij.net hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €235 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere PureVision, EyeDefinition en Systane. Lees ook meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Mantgum?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Mantgum?
In deze buurt werken er voldoende optiekzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist neemt de sterkte per oog op en controleert de algehele gezondheid van je ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Mantgum te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Mantgum. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €5,50 – €49,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je per jaar circa €21,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Mantgum kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie