Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hijum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Hijum? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina vind je uitgebreide info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Hijum.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als hypermetropie, presbyopie, verziendheid, myopie, bijziendheid.
 • Een lokale opticien in Hijum biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogexpertbepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor het gemak van webwinkels als Lowlens. Deze online shops hebben een zeer groot assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder informeren we je over de populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hijum. Zie ook onze pagina over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Hijum

Ondervind je hinder van een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Hijum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook optiekzaken in Feinsum, Stiens, Minnertsga, Bitgummole en Bitgum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Hijum in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Hijum. Bij de volgende stap bespreek je met de optometrist welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Hijum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Hijum?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of via een internet aanbieder zoals Lensonline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €7,00 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €195 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,15 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €27,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Hijum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €25,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 per maand.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-hijum-9054

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende online aanbieders als Drogisterij.net kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €290 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Ultra en Menicon. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Hijum?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Hijum?
In de regio kan je kiezen uit veel speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en analyseert het netvlies. Over het algemeen is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Hijum te laten doen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €300 (per 2 jaar). Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Hijum. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Als je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €7,00 en €46,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €280 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €15,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Hijum kun je professionele service krijgen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie