Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Alde Leie

Wil jij goedkope lenzen kopen in Alde Leie? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site bekijk je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Alde Leie.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals verziendheid, myopie, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Alde Leie biedt de optie voor een oogmeting en analyseert het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een grote groep Nederlanders gebruiken artikelen van webwinkels als ContactlensOnline. Deze online shops staan bekend om een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Alde Leie. Of klik door voor meer info over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Alde Leie

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Alde Leie waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook winkels in Readtsjerk, Aldtsjerk, Mûnein, Oentsjerk en Gytsjerk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Alde Leie in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Alde Leie. Na deze meting beoordeel je samen met de oogdeskundige welk model lens aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Alde Leie (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Voordelige lenzen kopen in Alde Leie?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. je leefstijl, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij of via een online speler als Lensonline. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben wel een grotere kans op infecties. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: bestellen v.a. €6,50 per maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €100 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €5,30 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen ongeveer €25,50 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Alde Leie).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,50 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-alde-leie-9071

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision met hun eigen label erop. De meeste discounters als Drogisterij.net kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €335 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Dailies, Biomedics en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Lenzen vergelijken.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Alde Leie?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Vaak is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Alde Leie?
In deze buurt vinden we meerdere oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Alde Leie in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Alde Leie. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €7,25 – €60,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €220 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Alde Leie kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie