Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wergea

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Wergea? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Wergea.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Wergea zal een oogmeting doen en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de dragers van lenzen profiteren van het aanbod van aanbieders zoals Sightful. Deze 100% online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wergea. Bekijk ook onze informatie over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Wergea

Heb je last van een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, erg praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In deze tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Wergea waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal bekijk je ook optiekzaken in Warstiens, Warten, Grou, Oosterend en Hoorn.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Wergea in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Wergea. Daarna beoordeel je samen met de opticien welke lens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Wergea (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Voordelige lenzen bestellen in Wergea?

Vergelijk leveranciers en profiteer van kortingen tot 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Na een week of 2 kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogist of via een webshop als Lensplaza. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Zeer comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €5,75 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €125 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €5,10 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €25,50 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €450 per jaar (bij een brillenwinkel in Wergea).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €28,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,75 per maand.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het schema hieronder bekijk je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-wergea-9005

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende specialisten als Lentiamo hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €285 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Biofinity, EyeDefinition en Boston. Op deze website lees je ook alles over Kleurlenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Wergea?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Wergea?
In deze regio kan je kiezen uit meerdere optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en onderzoekt het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wergea aan te vragen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Wergea. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €7,25 – €45,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Wergea kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie