Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Feinsum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Feinsum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Op dit portaal tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Feinsum.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Feinsum biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer lenzendragers profiteren van het aanbod van webwinkels als Lowlens. Deze online leveranciers bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker tref je landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Feinsum. Bekijk ook onze informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Feinsum

Heb je te maken met een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk om mee te nemen, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In het onderstaande overzicht doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Feinsum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook oogspecialisten in Stiens, Minnertsga, Bitgummole, Bitgum en Wier.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Feinsum in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Feinsum. Na de meting bekijk je samen met de medewerker welke lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Je kunt ze dan direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we locaties voor een (gratis) oogmeting in Feinsum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Lenzen kopen en laten bezorgen in Feinsum?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online webwinkel als Happy Eyes Club. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €5,25 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieubewuste en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €120 per losse lens.

Maandlenzen: informatie en tips

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €5,65 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €25,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €480 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Feinsum).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €25,00 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,00 (op maandbasis.
Andere types

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna vind je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-feinsum-9053

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Veel webwinkels als 123Lens verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €245 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Ultra en Regard. Op deze website lees je ook alles over Lens informatie.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Feinsum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Feinsum?
In deze streek kan je kiezen uit diverse brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Feinsum in te plannen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Feinsum. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €7,00 en €42,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €270 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je jaarlijks circa €17,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Feinsum kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie