Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Snakkerburen

Wil jij goedkope lenzen kopen in Snakkerburen? Een contactlens is een plastic lensjedat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Snakkerburen.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals myopie, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Snakkerburen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertkies je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal Nederlanders bestellen online bij specialisten als Toplenzen. Deze webshops werken met een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker tref je populaire online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Snakkerburen. Lees ook meer informatie over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Snakkerburen

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Snakkerburen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook oogspecialisten in Miedum, Lekkum, St.-Jacobiparochie, Oudebildtzijl en Vrouwenparochie.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Snakkerburen in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Snakkerburen. Na het onderzoek vergelijk je samen met de oogdeskundige welk type lens het beste aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. Hieronder bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Snakkerburen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Lenzen kopen en laten bezorgen in Snakkerburen?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Happy Eyes Club. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €7,15 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €130 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €4,95 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen +/- €26,75 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten zijn ongeveer €460 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Snakkerburen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €32,00 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,00 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-snakkerburen-9083

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Steeds meer discounters als Toplenzen bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €235 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Kies dan voor PureVision, Biomedics en Systane. Klik door voor meer informatie over Zachte lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Snakkerburen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Snakkerburen?
In deze streek kan je kiezen uit allerlei brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de algehele conditie van de ogen. Doorgaans is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Snakkerburen te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Snakkerburen. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €9,50 en €58,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €295 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Snakkerburen kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie