Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Baard

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Baard? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site bekijk je handige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Baard.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als myopie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Baard beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze vakman vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van webshops als Toplenzen. Deze internet oogexperts hebben een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel bekijk & vergelijk je toonaangevende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Baard. Zie ook onze pagina over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Baard

Heb je last van een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en het is ideaal bij het sporten. Hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Baard waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vind je ook speciaalzaken in Leons, Húns, Winsum, Lollum en Arum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Baard in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Baard. Als de analyse klaar is bespreek je met de medewerker welke soort lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Baard (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Voordelige lenzen bestellen in Baard?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online aanbieder als Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Grote pluspunten zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de goedkope tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €5,60 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €140 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €5,45 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €26,00 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Dit type corrigeert jouw ogen terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €510 per jaar (bij een brillenwinkel in Baard).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een oogdeskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €30,00 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,00 per maand.
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-baard-8834

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. De meeste webshops als Lentiamo hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €290 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Dailies, Clariti en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Maandlens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Baard?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Baard?
In de omgeving werken er voldoende brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen. Doorgaans is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Baard te laten doen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Baard. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €9,75 en €49,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €220 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Baard krijg je betrouwbare tips en adviezen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie