Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Het Hogeland

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Het Hogeland? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site lees je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Het Hogeland.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een opgeleide opticien in Het Hogeland beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de contactlensspecialist besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal consumenten gebruiken artikelen van webwinkels als Drogisterij.net. Deze internet oogexperts staan bekend om een veelzijdig aanbod, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel tref je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Het Hogeland. Op deze website lees je ook alles over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Het Hogeland

Heb je te maken met een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Het Hogeland waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook opticiens in Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen en Westerkwartier.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Het Hogeland in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Het Hogeland. Daarna vergelijk je samen met de oogspecialist welk van de lenzen aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Het Hogeland (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Goedkope lenzen bestellen in Het Hogeland?

Vergelijk winkels en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online webwinkel als Misterspex. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,20 (per 4 weken).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €150 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €5,80 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €26,50 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Het Hogeland).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet alles heel wazig, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,50 p/maand.
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-het-hogeland-9984

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer lenzenshops als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €265 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Biofinity, Ultra en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen leveranciers.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Het Hogeland?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Het Hogeland?
In deze buurt kan je kiezen uit veel oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele gezondheid van de ogen. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Het Hogeland aan te vragen. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 3 jaar. Goed opletten: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Het Hogeland. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €7,75 – €56,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €235 per jaar, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €18,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Het Hogeland kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

 • Warffum
 • Kantens
 • Eppenhuizen
 • Zandeweer
 • Stitswerd
 • Warfhuizen
 • Eenrum
 • Pieterburen
 • Westernieland
 • Ulrum
 • Houwerzijl
 • Zoutkamp
 • Vierhuizen
 • Lauwersoog
 • Kloosterburen
 • Hornhuizen
 • Eemshaven
 • Uithuizen
 • Uithuizermeeden
 • Roodeschool
 • Oudeschip
 • Oosternieland
 • Oldenzijl
 • Usquert
 • Baflo
 • Tinallinge
 • Rasquert
 • Den Andel
 • Saaxumhuizen
 • Onderdendam
 • Mensingeweer
 • Schouwerzijl
 • Wehe-den Hoorn
 • Zuurdijk
 • Leens
 • Sauwerd
 • Winsum
 • Wetsinge
 • Adorp
 • Zuidwolde
 • Plaats een reactie