Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Usquert

Direct goedkope lenzen kopen in Usquert? Een contactlens is een slim stukje kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Usquert.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Usquert voert de oogmeting uit en checkt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de mensen kiezen voor het gemak van aanbieders zoals LensExpress. Deze webwinkels staan bekend om een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel vind je populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Usquert. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Usquert

Heb je te maken met een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, erg praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Usquert waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vergelijk je ook opticiens in Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip en Roodeschool.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Usquert in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Usquert. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de optometrist welke contactlens geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Usquert (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Online goedkope lenzen kopen in Usquert?

Vergelijk winkels en bespaar tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of via een online webwinkel als Toplenzen. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar absorberen meer viezigheid. Het bestanddeel is hydrogel. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,25 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €145 per individuele lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €6,85 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen circa €26,50 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Usquert).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €22,50 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,00 (op maandbasis.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-usquert-9988

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer lenzen webshops als LensExpress verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €315 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Avaira en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Lenzen abonnement.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Usquert?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Usquert?
In deze streek zijn er tal van oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt het netvlies. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Usquert te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Advies: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Usquert. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 – €46,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €225 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je nog zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Usquert kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie