Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Warffum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Warffum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Warffum.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals verziendheid, presbyopie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Warffum kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertvergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een grote groep Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door discounters als ContactlensOnline. Deze webshops bieden een veelzijdig aanbod, lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk & vergelijk je erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Warffum. Zie ook onze pagina over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Warffum

Heb je last van onscherp zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Warffum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal tref je ook optieken in Usquert, Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland en Oudeschip.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Warffum in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Warffum. Na deze oogtest bespreek je samen met de oogspecialist welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Warffum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Online goedkope lenzen kopen in Warffum?

Vergelijk winkels en bespaar tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online specialist als Alensa. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is hydrogel. Grote pluspunten zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,30 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €100 voor één lens.

Maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €7,50 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €29,00 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Warffum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,25 per maand.
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-warffum-9989

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de discounters als Sightful hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €165 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, EasySept en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Beste lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Warffum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Warffum?
In deze regio heb je de keuze uit diverse brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige neemt de sterkte op en kijkt verder naar de actuele gezondheid van de ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Warffum te laten uitvoeren. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Warffum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €10,00 tot €42,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €255 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Warffum kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie