Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ulrum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Ulrum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl lees je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Ulrum.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, presbyopie, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Ulrum biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de specialist vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders consumenten kopen online bij lenzen webshops als Toplenzen. Deze internet oogexperts hebben een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder doorzoek je de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ulrum. Lees ook meer informatie over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Ulrum

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de volgende tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Ulrum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal bekijk je ook opticiens in Westernieland, Pieterburen, Eenrum, Warfhuizen en Leens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Ulrum in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Ulrum. Na deze meting bespreek je samen met de medewerker welk van de lenzen het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de volgende tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Ulrum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek

Betaalbare lenzen kopen in Ulrum?

Vergelijk webwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 34%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online specialist als Alensa. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar trekken wel wat meer vuil aan. Het product bevat bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,45 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €160 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €7,75 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen plus minus €27,25 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €525 per jaar (bij een brillenwinkel in Ulrum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,75 (per 4 weken).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-ulrum-9971

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer aanbieders zoals 123Lens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €255 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Blink en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Weeklens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Ulrum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Ulrum?
In deze regio heb je de keuze uit allerlei optiekzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en checkt het gezichtsvermogen. In de basis is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ulrum te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog goed is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 2 jaar). Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Ulrum. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €6,75 – €57,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €230 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Ulrum krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie