Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zuurdijk

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Zuurdijk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Zuurdijk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals verziendheid, presbyopie, bijziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Zuurdijk voert de oogmeting uit en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Lentiamo. Deze webwinkels verkopen het beste assortiment, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker bieden wij toonaangevende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Zuurdijk. Bekijk ook onze informatie over Abonnement voor lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Zuurdijk

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Zuurdijk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site doorzoek je ook opticiens in Wehe-den Hoorn, Schouwerzijl, Mensingeweer, Onderdendam en Saaxumhuizen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Zuurdijk in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Zuurdijk. Daarna bespreek je samen met de optometrist welke soort lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Zuurdijk (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek

Voordelige lenzen kopen in Zuurdijk?

Vergelijk aanbiedingen en vind kortingen tot wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Toplenzen. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,55 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €175 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €7,60 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €26,25 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Zuurdijk).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €23,50 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,50 (per 4 weken).
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-zuurdijk-9965

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision met hun eigen label erop. De meeste aanbieders zoals Lentiamo bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €285 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Kies dan voor Biofinity, Freshlook en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Lenzen leveranciers.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Zuurdijk?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Zuurdijk?
In de omgeving kan je kiezen uit voldoende brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt het gezichtsvermogen. In de basis is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Opticiens bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Zuurdijk te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een troebel zicht is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €50 per jaar. Niet vergeten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Zuurdijk. Zij geven het beste advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €8,75 – €49,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €265 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €17,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Zuurdijk kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie