Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Mensingeweer

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Mensingeweer? Een contactlens is een plastic lensjedat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal lees je handige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Mensingeweer.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, hypermetropie, verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Mensingeweer beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een groeiend aantal dragers van lenzen dragen producten van discounters als Alensa. Deze online leveranciers verkopen een uitstekend aanbod, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je landelijke online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Mensingeweer. Of klik door voor meer info over Lenzen gratis uitproberen .

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Mensingeweer

Heb je last van onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk om mee te nemen, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Mensingeweer waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook brillenwinkels in Onderdendam, Saaxumhuizen, Den Andel, Rasquert en Tinallinge.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Mensingeweer in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Mensingeweer. Na de meting bekijk je samen met de medewerker welke contactlens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In deze tabel vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Mensingeweer (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek

Lenzen kopen en laten bezorgen in Mensingeweer?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Bij lenzen is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Vaak krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij of d.m.v. een online aanbieder als Drogisterij.net. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €5,70 per maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een milieubewuste en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €155 per individuele lens.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €7,15 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €25,00 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €520 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Mensingeweer).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel in de verte als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €32,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-mensingeweer-9961

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de aanbieders zoals Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €135 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Biomedics en Regard. Lees ook meer informatie over Voordeligste lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Mensingeweer?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Mensingeweer?
In deze buurt zijn er diverse oogspecialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt het netvlies. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Mensingeweer te laten doen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 per jaar. Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Draag je nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Mensingeweer. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €5,50 en €40,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €270 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Mensingeweer krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie