Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sauwerd

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Sauwerd? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website bekijk je meer informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Sauwerd.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Sauwerd heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze vakman kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de dragers van lenzen kiezen voor het gemak van lenzen webshops als Sightful. Deze online shops verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de volgende tabel doorzoek je professionele online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Sauwerd. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Sauwerd

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, handig in gebruik, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Sauwerd waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook brillenwinkels in Eelderwolde, Paterswolde, Eelde, Glimmen en Onnen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Sauwerd in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Sauwerd. Hierop volgend bekijk je samen met de oogspecialist welk model lens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Sauwerd (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen
Specsavers Zien en HorenDierenriemstraat 2009742 AMGroningen

Goedkope lenzen kopen in Sauwerd?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, gewoontes en budget. Bij lenzen is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Dikwijls kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of via een online specialist als Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,85 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €110 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €6,70 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven plus minus €25,25 p/maand.

Nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Sauwerd).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €26,00 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,75 (per 4 weken).
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder lees je meer over nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-sauwerd-9771

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de specialisten als LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €150 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Freshlook en Menicon. Lees ook meer informatie over Lenzen abonnement.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Sauwerd?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Sauwerd?
In deze buurt werken er tal van oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Sauwerd aan te vragen. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Sauwerd. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €8,75 – €59,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €230 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Sauwerd kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie