Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Stitswerd

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Stitswerd? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site vind je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Stitswerd.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als presbyopie, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Stitswerd kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de specialist kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de Nederlanders dragen producten van webshops als Happy Eyes Club. Deze verkopers staan bekend om een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst tref je de beste internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Stitswerd. Lees ook meer informatie over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Stitswerd

Ondervind je hinder van onscherp zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Stitswerd waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal doorzoek je ook optieken in Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd en Westerwijtwerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Stitswerd in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Stitswerd. Bij de volgende stap bespreek je met de medewerker welk type contactlens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de volgende tabel vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Stitswerd (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Betaalbare lenzen kopen in Stitswerd?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt is vooral afhankelijk van je leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met draagtijd, de pasvorm, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Vaak krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogist of via een internet aanbieder zoals Lensonline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €6,50 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €155 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €7,65 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €26,00 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €485 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Stitswerd).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €22,50 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,00 (per 4 weken).
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder vind je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-stitswerd-9999

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision met hun eigen label erop. De meeste webwinkels als Lowlens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €185 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, Frequency en Boston. Op deze site lees je ook meer over Daglenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Stitswerd?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Stitswerd?
In deze regio vinden we diverse opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist neemt de sterkte op en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Stitswerd aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Stitswerd. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €6,00 tot €42,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €235 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens betaal je per jaar circa €15,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Stitswerd kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie