Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tinallinge

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Tinallinge? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site vind je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Tinallinge.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Tinallinge heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze oogdeskundige vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een grote groep Nederlanders kiezen voor het gemak van webshops als 123Lens. Deze online specialisten werken met het beste assortiment, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder tref je de beste internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Tinallinge. Op deze website lees je ook alles over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Tinallinge

Heb je last van een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en bieden bescherming voor het oog. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Tinallinge waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site zoek je ook speciaalzaken in Baflo, Borgsweer, Termunterzijl, Termunten en Woldendorp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Tinallinge in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Tinallinge. Bij de volgende stap beoordeel je samen met de oogspecialist welke lens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij opticiens voor een (gratis) oogmeting in Tinallinge (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek

Voordelige lenzen bestellen in Tinallinge?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Bij lenzen is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogist of d.m.v. een online specialist als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer flexibel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,00 per maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een duurzame en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €180 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €7,15 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €25,00 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €520 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Tinallinge).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €22,00 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,75 p/maand.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-tinallinge-9954

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de lenzen webshops als Sightful bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €265 aan besparing realiseren per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, EasySept en Systane. Op deze website lees je ook alles over Lenzen gratis uitproberen .

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Tinallinge?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Vaak is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Tinallinge?
In de omgeving vinden we voldoende brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en checkt de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Tinallinge te laten doen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Tinallinge. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een handig abonnement wil betaal je tussen de €6,50 – €40,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €255 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €19,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Tinallinge kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie