Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Uithuizermeeden

Wil jij goedkope lenzen kopen in Uithuizermeeden? Een contactlens is gemaakt van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Uithuizermeeden.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Uithuizermeeden kan een oogmeting uitvoeren en checkt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep dragers van lenzen laten hun bestelling bezorgen door webshops als 123Lens. Deze online aanbieders werken met het beste assortiment, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel bekijk & vergelijk je populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Uithuizermeeden. Bekijk ook onze informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Uithuizermeeden

Zoek jij een oplossing voor een beperkt zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Uithuizermeeden waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl vergelijk je ook speciaalzaken in Uithuizen, Eemshaven, Hornhuizen, Kloosterburen en Lauwersoog.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Uithuizermeeden in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Uithuizermeeden. Vervolgens beoordeel je samen met de optometrist welke soort lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Uithuizermeeden (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Voordelige lenzen kopen in Uithuizermeeden?

Vergelijk winkels en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij of via een online webwinkel als Drogisterij.net. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,70 (per 4 weken).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €190 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €7,99 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten plus minus €28,00 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €500 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Uithuizermeeden).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €31,50 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,50 (per 4 weken).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-uithuizermeeden-9982

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Steeds meer lenzen webshops als Drogisterij.net werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €220 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Avaira en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Lens informatie.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Uithuizermeeden?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Uithuizermeeden?
In de omgeving zijn er allerlei oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt het gezichtsvermogen. Doorgaans is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Uithuizermeeden in te plannen. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je interesse in multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Uithuizermeeden. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €6,00 tot €46,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €225 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Uithuizermeeden kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie