Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Pieterburen

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Pieterburen? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door lenzen te gebruiken zie je alles om je heen weer haarscherp. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site lees je meer informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Pieterburen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Pieterburen biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertbesluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door webshops als ContactlensOnline. Deze online shops beschikken over een uitstekend aanbod, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst bekijk je de populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Pieterburen. Op deze website lees je ook alles over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Pieterburen

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Pieterburen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker vergelijk je ook opticiens in Eenrum, Warfhuizen, Leens, Zuurdijk en Wehe-den Hoorn.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Pieterburen in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Pieterburen. Hierna bekijk je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Pieterburen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek

Goedkope lenzen kopen in Pieterburen?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online specialist als Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van hydrogel. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,45 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €160 per contactlens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €4,95 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven circa €28,50 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €470 per jaar (bij een brillenwinkel in Pieterburen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €22,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,50 p/maand.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje bieden wij diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-pieterburen-9968

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer discounters als 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €140 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, Blink en Regard. Op deze site lees je ook meer over Daglens.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Pieterburen?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Pieterburen?
In deze buurt heb je de keuze uit tal van oogwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt verder naar de oogdruk. Vaak is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Pieterburen te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Pieterburen. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €8,25 – €57,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €235 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €17,00 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Pieterburen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie