Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Den Andel

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Den Andel? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Den Andel.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als verziendheid, myopie, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Den Andel heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de contactlensdragers bestellen online bij discounters als Toplenzen. Deze online shops hebben een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel vind je landelijke internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Den Andel. Of klik door voor meer info over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Den Andel

Heb je last van een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Den Andel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website doorzoek je ook optieken in Rasquert, Tinallinge, Baflo, Borgsweer en Termunterzijl.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Den Andel in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Den Andel. Na de meting vergelijk je samen met de oogspecialist welk type contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het overzicht hieronder bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Den Andel (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek

De goedkoopste lenzen bestellen in Den Andel?

Vergelijk prijzen en bestel met kortingen oplopend tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, sterkte en andere wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lensonline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen wel iets sneller uit. Het product bevat hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte gewenningstijd.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €6,50 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een duurzame en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €165 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €6,60 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen circa €25,25 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag direct haarscherp ziet. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €495 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Den Andel).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je hebt troebel zicht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,50 p/maand.
Andere types

Los van de eerder genoemde contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna lees je meer over verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-den-andel-9956

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Veel lenzenshops als ContactlensOnline verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €320 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, Biomedics en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen voor kinderen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Den Andel?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Den Andel?
In de omgeving vinden we diverse optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en controleert het netvlies. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Den Andel te laten doen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Let goed op: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Den Andel. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €9,25 – €50,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €275 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je jaarlijks circa €20,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Den Andel kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie