Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Eppenhuizen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Eppenhuizen? Een contactlens is een plastic lensjedat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site bekijk je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Eppenhuizen.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, myopie, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Eppenhuizen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal consumenten dragen producten van lenzen webshops als Toplenzen. Deze webwinkels bieden een uitstekend aanbod, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over de populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Eppenhuizen. Lees hier ook alles over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Eppenhuizen

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. Hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Eppenhuizen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site zoek je ook opticiens in Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd, Huizinge en Middelstum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Eppenhuizen in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Eppenhuizen. Hierna overleg je met de opticien welke lens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Eppenhuizen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Betaalbare lenzen kopen in Eppenhuizen?

Vergelijk merken en bespaar tot maar liefst 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online speler als Vision Direct. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen wel iets sneller uit. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,20 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €125 per lens.

Maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €5,15 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven +/- €29,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €485 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Eppenhuizen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €20,00 p/maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-eppenhuizen-9996

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Steeds meer online aanbieders als 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €280 p/jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Proclear, EasySept en Menicon. Lees ook meer informatie over Drogisterijen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Eppenhuizen?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Eppenhuizen?
In deze regio zijn er meerdere oogspecialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Eppenhuizen aan te vragen. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Groningen.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Eppenhuizen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €6,50 – €54,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €290 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Eppenhuizen kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Het Hogeland.

Plaats een reactie