Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Noordenveld

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Noordenveld? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal vind je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Noordenveld.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als presbyopie, myopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Noordenveld heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal mensen kopen online bij webshops als Lensplaza. Deze online shops bieden het beste assortiment, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder vind je professionele internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Noordenveld. Op deze website lees je ook alles over Lenzen gratis uitproberen .

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Noordenveld

Heb je te maken met onscherp zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Noordenveld waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vind je ook brillenwinkels in Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog en Ameland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Noordenveld in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Noordenveld. Op basis daarvan bespreek je met de opticien welk type contactlens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Noordenveld (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Elzer OptiekAchter de Kerk 19331 ADNorg
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum

Voordelige lenzen bestellen in Noordenveld?

Vergelijk webshops en bespaar tot wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanje levensstijl, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard kan je vragen naar een probeerset. Je kunt ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een webshop als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,65 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €165 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €5,15 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen circa €29,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €520 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Noordenveld).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €22,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,50 (maandelijks).
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-noordenveld-9335

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende aanbieders zoals Lensplaza verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €330 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, Biomedics en Menicon. Lees ook meer informatie over Multifocale lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Noordenveld?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Noordenveld?
In deze gemeente zijn er verschillende opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Vaak is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Noordenveld te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €300 (per 2 jaar). Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Noordenveld. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €5,50 en €47,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €225 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Noordenveld kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

 • Matsloot
 • Huis ter Heide
 • Westervelde
 • Veenhuizen
 • Een
 • Een-West
 • Nietap
 • Roden
 • Lieveren
 • Roderesch
 • Alteveer
 • Nieuw-Roden
 • Leutingewolde
 • Foxwolde
 • Roderwolde
 • Peize
 • Norg
 • Langelo
 • Zuidvelde
 • Peest
 • Plaats een reactie