Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Langelo

Wil jij goedkope lenzen kopen in Langelo? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je kunt alles weer zorgeloos doen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl lees je praktische info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Langelo.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals myopie, bijziendheid, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Langelo voert de oogmeting uit en onderzoekt de oogdruk en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze vakman vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep mensen dragen producten van specialisten als Toplenzen. Deze 100% online aanbieders werken met een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder doorzoek je landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Langelo. Op deze website lees je ook alles over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Langelo

Heb je last van slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Langelo waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website doorzoek je ook optiekzaken in Norg, Peize, Roderwolde, Foxwolde en Leutingewolde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Langelo in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Langelo. Bij de volgende stap vergelijk je samen met de oogspecialist welke contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Langelo (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Elzer OptiekAchter de Kerk 19331 ADNorg
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum

Online goedkope lenzen kopen in Langelo?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk model aangeraden wordt kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een webshop als Drogisterij.net. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Goede pasvorm.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €7,00 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €160 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €6,90 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen circa €29,25 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten zijn ongeveer €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Langelo).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €31,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,25 (per 4 weken).
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. Hieronder check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-langelo-9333

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer aanbieders zoals Lensonline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €105 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, SofLens en Ote. Klik door voor meer informatie over Welke lenzen zijn geschikt?.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Langelo?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Langelo?
In de regio zijn er allerlei specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Langelo te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Langelo. Je kunt daar terecht voor goede tips en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest betaal je tussen de €9,75 tot €52,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €295 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je nog zo’n €19,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Langelo kun je professionele service krijgen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie