Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Multifocale lenzen

Altijd scherp zicht. Dichtbij, veraf en er tussenin. Dat wil toch iedereen? Enige tijd na je veertigste zult je merken dat je problemen begint te krijgen met het lezen van de krant of menu’s in restaurants. Je moet dan de tekst wat verder van je af hebben. Een leesbril is heel lang dé hulpmiddel hiervoor geweest, maar nu zijn er zelfs lenzen die het probleem oplost. Probeer multifocale contactlenzen, je zult ontdekken hoe bevrijdend het is om nooit meer op je leesbril te hoeven letten.

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zijn speciaal ontwikkeld voor presbyopie, oftewel ouderdomsverziendheid. Het woord is grieks en presbys betekent “oude man”. Wanneer je ouder wordt, wordt de lens in je ogen stijver en verliest het zijn elasticiteit waardoor je problemen krijgt met focussen op nauwe objecten. Je probeert dan om de tekst op armlengtes afstand te houden maar de inspanning veroorzaakt vaak hoofdpijn en vermoeidheid. Je ogen zijn een kostbaar bezit. Deze dienen in een optimale conditie te blijven. Voor gezonde ogen en een comfortabel gevoel zijn zuurstof en water van groot belang. Nieuwste generatie multifocale contactlenzen laten maar liefst 5x meer zuurstof door dan traditionele contactlenzen. Het Aqua moisture systeem bevochtigt de ogen en biedt comfort vanaf het eerste contact tot het einde van de dag. Op Lenzenaanbieding.nl vind je dan ook meer informatie over harde lenzen.

Multifocale lenzen kennen meerdere scherptegebieden en bieden je daarom de mogelijkheid om op alle afstanden goed te zien. Dichtbij scherp zien met dit type contactlenzen is net zo goed mogelijk als om veraf alles helder kunnen bekijken. En natuurlijk alles daar tussenin. Met multifocale lenzen heb je nooit meer problemen om verkeersborden in de verte goed te kunnen zien en bovendien kun je van dichtbij de kleine letters in een tijdschrift of krant lezen. Er zijn dan ook zeker meerdere voordelen verbonden aan het gebruik van multifocale lenzen.

Voordelen van de multifocale lens

Multifocale contactlenzen hebben als voordeel dat er voor alle afstanden een scherp zicht geboden wordt. Deze lenzen zijn ook bij uitstek geschikt voor personen, die al lenzen voor een scherp zicht veraf hebben en nu problemen ondervinden bij het scherp zien van dichtbij. Door over te stappen op multifocale lenzen heb je dan geen extra leesbril of extra lenzen nodig. Een ander voordeel van dit type contactlenzen is, dat de lenzen zeer comfortabel gedragen kunnen worden en er geen enkele hinder van wordt ondervonden. De nieuwste type contactlenzen met een multifocale functie laten namelijk veel meer zuurstof door in vergelijking met de traditionele lenzen.

Presbyopie

Wanneer je moeite krijgt met het lezen van kleine lettertjes dan kun je ‘presbyopie’ hebben. Moet je de krant wat verder van je afhouden om ze goed te kunnen lezen? Krijg je soms vermoeide ogen als je op kortere afstand werk verricht? Dan gaat het wellicht om ouderdomsverziendheid, een probleem dat meestal opduikt na het 40ste levensjaar. De flexibliteit van je ooglens wordt wat minder, waardoor de ogen zich minder goed scherp kunnen stellen op korte afstand. Hieronder vind je enkele populaire modellen in deze categorie.

  • Air Optix Aqua Multifocal: Air Optix Aqua Multifocal biedt je een betere optie om tekenen van een mogelijk zuurstoftekort te verminderen.
  • Biofinity Multifocal: Haarscherpe visusbeleving voor alle afstanden in combinatie met een geweldig draagcomfort.
  • Focus Dailies Progressives: Focus Dailies Progressives zijn zachte multifocale daglenzen van topkwaliteit en verrassend voordelig.
  • Proclear 1 day multifocal: Zie van dichtbij, zie veraf, zie alles! Iedere dag een nieuwe, schone lens.
  • Proclear Multifocal: Heldere lenzen in droge omgeving. Uitgebreid sterktescala voor de behoeften van de meeste dragers.
  • PureVision Multi-Focal: De lens corrigeert ouderdomsverziendheid en zorgt ervoor dat u zowel ver als dichtbij goed ziet.
  • SofLens Multi-Focal: Soflens Multi-Focal is een maandlens van Bausch & Lomb die oudersdomsverziendheid corrigeert.